PRAKTISKAN TIPS INI UNTUK DAPATKAN ANAK BIJAK - BABY N MOM

PRAKTISKAN TIPS INI UNTUK DAPATKAN ANAK BIJAK
Bila sudah bergelar ibu bapa sudah tentu anda berangan hendak anak yang bijak pula. Betul tak? Sesetengah karektor anak bijak memang diwarisi daripada ibu bapa tetapi sesetengah daripadanya boleh dipelajari.
Jangan risau, anak yang bijak boleh dibentuk oleh anda sendiri. Mahu atau tidak sahaja! Jom, amalkan tips berikut ini dalam menjadikan anak anda seorang yang bijak.

1) Ajar nak bersenam
Pastikan anak jangan leka sangat depan tv, lakukan beberapa aktiviti seperti bersenam dan sebagainya. kanak kanak yang lasak dalam bidang sukan menunjukan 20% peningkatan dalam bidang matematik sains dan bahasa inggeris.

2) Wujudkan hobi
Bagi anak cuba pelbagaikan hobi dan jadikanya sebagai pengasah minda secara tak langsung boleh boleh meningkatkan kemahiran anak.

3) Tidur yang cukup
Anak yang mendapat tidur yang cukup akan mudah fokus dalam sesuatu perkara yang dilakukan 

4) Membaca bersama anak
Baca kisah yang boleh merangsang otak anak. melalui itu anak akan mudah berfikir dan tahap pemikiranya juga akan semakin meningkat dari hari ke hari.PRAKTISKAN TIPS INI UNTUK DAPATKAN ANAK BIJAK PRAKTISKAN TIPS INI UNTUK DAPATKAN ANAK BIJAK Reviewed by siti hakimah on 3:00 PTG Rating: 5

Tiada ulasan